Ny innkjøpskonsulent hos Ability-Drilling ASA i Jordan

03.11.2008

Ulf Boje Rasmussen er en av våre nyansatte som har fått spennende og utfordrende arbeidsoppgave som senior innkjøper hos  Ability Drilling ASA i Amman , Jordan.

Ulf Boje Rasmussen er en av våre nyansatte som har fått spennende og utfordrene arbeidsoppgave som senior innkjøper hos  Ability Drilling ASA i Amman , Jordan. Han begynte i juni med opplæring ved Ability- Drillings hovedkontor på Staume utenfor Bergen. Ulf Boje Rasmussen skal bygge opp og få på plass innkjøpsprossen i Amman. Han har  lang og bred erfaring inne innkjøp og logistikk, og har bla. tidligere jobbet som innkjøpssjef for Norsk folkehjelp i Angola.  

Ability-Drilling ASA skal prøveborre etter olje på oppdrag for et Jordansk selskap. Ulf Boje Rasmussen er snart ferdig med sin periode der nede og i den forbindelse har vi hatt et intervju med ham om hvilke utfordringer det har vært å jobbe i Amman.

 

Jeg spurte ham om ting var begynt å falle på plass i Jordan?

  

Ting har begynt å falle på plass ja. Logistikken fungerer greit med enkle manuelle systemer som gjør at vi har en grei oversikt over innkjøpene vi gjør.

Hovedtyngden av innkjøp foregår lokalt her i Amman hvor jeg får hjelp av en lokal kar for å innhente priser og tilbud på ulike varer. Større og mer spesialiserte innkjøp av mer avansert drilling utstyr går gjerne via hovedkontoret i Bergen. Noe innkjøp gjøres også mot Dubai og andre oljeland i regionen. Vi venter for tiden på at Ability skal innføre et nytt datasystem (Operma) som vil gjøre innkjøp og lagerhold mer oversiktlig og lettere å ajourføre enn dagens manuelle system.

 

Hvilke utfordringer har dere for eksempel i forhold til varmen, kulturen, logistikk etc.?

 

Varmen har vært en utfordring for våre ansatte på Riggen men det er nå betydelig kaldere, og her i Amman er det til tider surt og kaldt. Nå er jeg i ferd med å kjøpe inn ”vinterklær” til de ansatte så det er stor kontrast til de 45-50 grader vi hadde for kun noen måneder tilbake.

 

Jeg må si at Ramadan var en spesiell måned å jobbe her nede. Uvant at det ikke er mulig å få seg en matbit før etter mørkets frambrudd. Ellers er det ikke spesielle problemer unntatt at alle røyker overalt. Jeg som ikke røyker sliter til tider med at kontoret er overfylt av røyk og at man ikke kan spise et måltid uten sterk røyklukt. Lenge leve den norske røykeloven! Ellers vil jeg nevne at det er liten respekt for andres tid. Møter avholdes aldri til tiden og det er mange lovnader som aldri overholdes.

 

Alt i alt har jo dette vært en interessant periode for meg.

Webdesign, utvikling og publiseringsløsning av Keyteq AS