Fagseminar i Riga

13.01.2009

I november reiste stab og konsulenter i Contiki Ressurser til Riga på fagseminar. Fagseminaret hadde hovedfokus på kulturforskjeller og skulle være et innspill på hvordan man kan bli en bedre kontraktsforhandler. Hovedforeleser var Artis Pabriks, tidligere utenriksminister i Latvia.

Det er alltid en utfordring å reise som en samlet enhet når man geografisk befinner seg i tre forskjellige byer i Norge, men det gikk forbausende bra - alle fant veien til Gamlebyen i Riga, hvor vi både bodde og tilbragte mesteparten av tiden denne helgen. Fagseminaret fant sted i gangavstand fra hotellet, selv om noen kanskje fant at begrepet "gangavstand" var tøyet litt vel langt. De med høyhælte sko strevde med å holde følge med guiden Richard, og lovet seg selv at på neste storbytur skulle man iføre seg joggesko.

Fagseminarene fant sted på Den Juridiske Høyskolen, et vakkert jugendbygg i Art Noveau-området i Riga. Foredragsholderne var Rita Grindfelde, intstruktør på Teaterhøyskolen, og Artis Pabriks, tidligere utenriksminister i Latvia. Grindfelde hadde fokus på kroppspråk og holdninger, og fortalte også litt om kulturforskjeller mellom folk fra Baltikum og ellers i Europa. Pabriks ga oss et lite innblikk i den politiske hverdagen sin som utenriksminister, og fokuserte på motsetningene mellom latviere og russere. Pabriks overbeviste med sin karismatiske personlighet og sjarm, og ga deltakerne på fagseminaret et spennende innblikk i hva forhandlingsteknikk på politisk nivå kan være.

Helgen ble avsluttet med en dagstur til Jurmala, en by dominert av lange strender og store luksuriøse landstedseiendommer med preg av tidligere østblokk-arkitektur. Byen har også noen av landets beste spa-hoteller. Der ble alle konsulentene ikledd hvite frottèbadekåper og tilhørende slippers, for så å bli overlatt til sterke og kyndige massøser, som gjorde sitt beste for å myke opp i stiv, norsk konsulentmuskulatur. 

Hjemturen gikk gjennom orkanen som herjet Baltikum og Sverige, og hadde som resultat at noen av deltakerne fikk et forlenget opphold over et par dager i Stockholm. Vi håper at neste fagseminar får en mindre dramatisk avslutning!

 

 

Webdesign, utvikling og publiseringsløsning av Keyteq AS